BOEKEN » Blog » Delen is Helen. Opgesloten in mezelf.

Delen is Helen. Opgesloten in mezelf.

Mijn vingers blijven hangen boven het toetsenbord. Wil ik dit wel? Om echt eerlijk te delen over mijn leven. Hoe het echt is. In plaats van de mooie verhalen die we vaak naar buiten brengen. Wil ik jou wel tonen hoeveel pijn ik soms heb. Wie zit daar op te wachten? Maar ik kan niet anders. En ik zal je vertellen waarom.

Ik voel me van binnen OPGESLOTEN.

Ik denk niet dat iemand het ziet. Maar ik verlang ernaar om meer van mij naar buiten te brengen. En zolang ik dit niet doe, zit ik vast. De laatste jaren ben ik steeds minder gaan schrijven. De gebeurtenissen in mijn leven maakte me stiller. En ik kroop steeds verder in mijn schulp. De armoede deed zijn intrede. Ik verloor veel. Mijn relatie, huis en thuis, mijn inkomen en inspiratie. Ik was boos. Op God. Op mijn gidsen. En de mensen die me in de steek hadden gelaten. Maar om eerlijk te zijn was ik vooral boos op mezelf.

Ik had mezelf VERLOOCHEND!

En ik schaamde me. Waarom was ik niet gaan staan voor wie ik ben? Voor mijn Waarheid, mijn ideeën. Mijn stem. De angst om te verliezen wat ik 'had' was te groot geweest. En daarmee verloor ik ALLES wat me lief was. Het raakt me terwijl ik dit schrijf. Ik ben het nog aan het verwerken. Met stapjes.

Nu woon en Leef ik alleen. Anders dan ik gehoopt had. Ik ben enorm dankbaar voor vriendschappen. Zij zijn mijn redding geweest. Samen met een rode kater die plots bij me aan de deur stond. Het was duidelijk dat hij hier wilde wonen ūüėČ

'Heb je overvloed besteld?' 

Midden in deze donkere periode stapte er 7 vrouwen naar voren. Ze wilden met mij in het Co-creatie traject stappen dat ik had ontwikkeld. Ik herinner me hoe als bezigheidstherapie, een dame waar ik logeerde, hielp met paardenpoep scheppen. Ik werd gebeld en nam op. En deze vrouw zei blij: 'Heb je overvloed besteld?' Ik fronste mijn wenkbrauwen. Want ik zag alleen pijn, verdriet en verlies.

Zij bracht mij 6 prachtige vrouwen. Met elkaar hebben wij nu de 1e cocreatiecirkel gevormd. Waarin we leren en groeien in authentiek onszelf zijn. We ondersteunen elkaar. En geven Licht aan zinvolle projecten als de inspiratie ons daartoe uitnodigt.

Dit is wat ik doe voor mezelf, voor jou en de wereld.

Vorige week ben ik met twee dames uit deze cirkel gestart met ons Godess project. Een voorbereiding op een ceremonie om de Godin, de priesteres en witte heks in ons te belichamen. Het klinkt spannend en dat is het soms ook. Omdat dit voor mij gelijk staat aan mijn Waarheid leven. En dit ook betekent dat ik niet altijd meer ben, zeg of doe wat een ander verwacht. Maar het is wat er nu wil gebeuren:

Dat IK deze Scheppingskracht in mij toelaat. Samen met sisters die hetzelfde verlangen hebben.

Soms verliezen we veel. Maar er komt altijd iets moois voor terug.

Laten we ons daar voor openstellen. Zonder de pijn te negeren. Want vanuit het donker ontstaat het nieuwe. En hoe moeilijk het soms ook is, onze ervaring zal ons altijd brengen naar iets dat beter is.

Stap voor stap sta ik mezelf toe om meer te leven van wie ik ben. En daarmee voel ik me steeds heler. Dat is wat ik doe voor mezelf, voor jou en de wereld. 

 

Liefs Judith


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.