BOEKEN » Blog » Hoe eerlijk ben jij?

Hoe eerlijk ben jij?

Als ik wil schrijven, lukt het me niet. Normaal stromen de woorden door me heen, maar de laatste tijd voel ik een blokkade. Ik wil een boodschap meegeven in mijn blog, maar als ik aan jou denk dan stopt de stroom. Ik kan niet schrijven wat goed voor jou is. Ik kan niet doen of ik alles weet. Het enige dat ik kan, is eerlijk zijn. Naar mezelf toe. Naar jou toe. En zien wat mij dit brengt. Want enkel dan kan het bij mij stromen. 

De co-creatiecirkels Licht Ondernemen beginnen bij deze Basis. En die is om ons toe te staan onszelf te zijn. Je hoeft je niet beter of anders voor te doen dan je bent. Uitdagingen, kwetsbaarheden.. Ze mogen er zijn. Ik wil jou graag zien. Zoals je bent. Ik wil dat jij je thuis voelt. Ik wil mezelf ook graag zien. En dat kan als ik eerlijk ben. Ik kan mezelf niet recht in de spiegel aankijken als ik niet ook oprecht ben naar jou. En steeds dieper begin ik me te beseffen waar deze eerlijkheid ons naartoe leidt.

Eerlijk is spannend, verfrissend en nieuw. Je weet niet hoe de ander gaat reageren

Want eerlijkheid is spannend. Je weet niet hoe een ander gaat reageren als je werkelijk deelt wat er in je omgaat. Het is verfrissend en nieuw. 

Door deze eerlijkheid te beoefenen, begin je jezelf steeds liever te zien. Je geniet van jezelf in verbinding met de ander. Je stelt je open voor de ander. En bent oprecht benieuwd wat er in hen omgaat.

Ja, het is soms spannend om in alle openheid een vraag te stellen. Zeker de belangrijke vragen. Ben je bereid om het antwoord te ontvangen? Kan je er goed mee omgaan? Dit is een risico. En vraagt om wat moed. Dat je uiteindelijke enkel goed doet. Want jouw vertrouwen groeit. Jouw relaties bloeien. En jouw talenten willen stromen.

Gewoon door te kiezen eerlijk te zijn. Vol kwetsbaarheid en moed 😍. 

Echt jezelf te zijn: 'Honesty is the highest form of intimacy' 

Ondernemen is Licht als je durft te kiezen jezelf te zijn. Eerlijk en oprecht. Je houdt jezelf niet meer tegen of voor de gek. De rem er zachtjes af. En als vanzelf komen de vruchten tot bloei die je daarvoor nog stevig vasthield. En kunnen wij jou echt zien. Dankjewel. 

Straal lieve mens. Je bent het waard.

Liefs Judith

» Vraag hier om een vrijblijvende Kennismaking voor deelname aan de nieuwe co-creatiecirkel in september


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.