Home » Blog » Hoe eerlijk ben jij?

Hoe eerlijk ben jij?

Als ik wil schrijven, lukt het me niet. Normaal stromen de woorden door me heen, maar de laatste tijd voel ik een blokkade. Ik wil een boodschap meegeven in mijn blog, maar als ik aan jou denk dan stopt de stroom. Ik kan niet schrijven wat goed voor jou is. Ik kan niet doen of ik alles weet. Het enige dat ik kan, is eerlijk zijn. Naar mezelf toe. Naar jou toe. En zien wat mij dit brengt. Want enkel dan kan het bij mij stromen. 

De co-creatiecirkels Licht Ondernemen beginnen bij deze Basis. En die is om ons toe te staan onszelf te zijn. Je hoeft je niet beter of anders voor te doen dan je bent. Uitdagingen, kwetsbaarheden.. Ze mogen er zijn. Ik wil jou graag zien. Zoals je bent. Ik wil dat jij je thuis voelt. Ik wil mezelf ook graag zien. En dat kan als ik eerlijk ben. Ik kan mezelf niet recht in de spiegel aankijken als ik niet ook oprecht ben naar jou. En steeds dieper begin ik me te beseffen waar deze eerlijkheid ons naartoe leidt.

Eerlijk is spannend, verfrissend en nieuw. Je weet niet hoe de ander gaat reageren

Want eerlijkheid is spannend. Je weet niet hoe een ander gaat reageren als je werkelijk deelt wat er in je omgaat. Het is verfrissend en nieuw. Vooral in mijn liefdesrelaties zie ik hoe ik steeds bang was om mezelf te zijn. Eerlijk zeggen wat er in me omging. Misschien was ik er niet bewust genoeg van. Bang voor afwijzing en verlies. Want als ik werkelijk deel wat er in me omgaat, lijkt het alsof mijn wereld verschuift. Steeds weer een stap in het niet weten. Want hoe zal de ander reageren?

Door deze eerlijkheid te beoefenen, begin ik mezelf steeds liever te zien. Ik geniet van mezelf in verbinding met de ander. Ik stel me open voor de ander. En ben oprecht benieuwd wat er in hen omgaat. Ja, het is soms spannend om in alle openheid een vraag te stellen. Zeker de belangrijke vragen. Ben ik bereid het antwoord te ontvangen? Kan ik er goed mee omgaan? Dit is een risico. En vraagt om wat moed. Dat me uiteindelijke enkel goed doet. Want mijn vertrouwen groeit. Mijn relaties bloeien. En mijn talenten willen stromen. Gewoon door te kiezen eerlijk te zijn. Vol kwetsbaarheid en moed šŸ˜. 

Echt jezelf te zijn: 'Honesty is the highest form of intimacy' 

Ondernemen is Licht als je durft te kiezen jezelf te zijn. Eerlijk en oprecht. Je houdt jezelf niet meer tegen of voor de gek. De rem er zachtjes af. En als vanzelf komen de vruchten tot bloei die je daarvoor nog stevig vasthield. En kunnen wij jou echt zien. Dankjewel. 

Straal lieve mens. Je bent het waard.

Liefs Judith

» Vraag hier om een vrijblijvende Kennismaking voor deelname in een co-creatiecirkel


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.